2017. január 22. 15:46 - szbala28

Championship Sunday

Itt a nagy 4. A tét egy houstoni trip. NFC és AFC legjobbjai este összecsapnak.

Green Bay Packers @ Atlanta Falcons Vasárnap 21:05

Ez egy olyan meccs lesz, ahol minden field goal puntnak fog felérni, minden punt turnovernek, minden turnover pick 6-nek és minden védelmi pontszerzés pedig szinte GG. Két erős támadósor lesz a pályán közepesnél gyengébb védelemmel szemben. Két red hot támadósor néz majd farkasszemet, akár egy 70 pontos mérkőzést is láthatunk. Megjósolhatatlan a kimenetele. Mindkét védelemnek nehéz napja lesz. Kulcsfontosságú ki szerzi meg az előnyt és ki tud először két labdabirtoklásos előnyt kiépíteni. Amelyik csapatnak ez sikerül, az egy lépéssel közelebb kerülhet Houstonhoz.

Miért nyer a Packers?

  1. Mert Aaron Rodgers az irányítójuk
  2. Mert Aaron Rodgerst még egy nátha sem győzi le
  3. Mert Aaron Rodgers kimozog a zsebből
  4. Mert Aaron Rodgers odadobja
  5. Mert Aaron Rodgers egész nap teázhat a támadófala mögött
  6. Mert Aaron Rodgersnek nem kell futójáték
  7. Mert Aaron Rodgers nem adja el a labdát
  8. Mert Aaron Rodgers saját maga is megindul az endzone felé
  9. Mert Aaron Rodgersnek nem lesz rossz napja
  10. Mert Aaron Rodgers elmond egy Üdvözlégy Máriát

A Packers 10 parancsolata. Miatta vannak itt, amúgy ennyi sérülttel és ilyen védelemmel egy átlagos irányító nem jut 0.500 fölé egy szezonban. Egyszerű a képlet, ha neki megy, nyernek. Az atlantai védelem az alsóházba tartozik. Igaz idén Rodgersnek pont a gyenge védelmek ellen nem megy. 1-5 a mérlege, de az egy másik Csomagoló klub volt. Akkor mindenki a „mi van veled Aaron Rodgers?” kérdést tette fel. A válasz egy konferencia döntő részvétel. Az van vele. Run the table. A támadófalnak hoznia kell a szokásost. Ha van 5-6 másodperce, akkor végig mehet az Atlantán, mert megtalálja az elkapóit és tight endjeit. Viszont, ha kifog egy rosszabb meccset, akkor vége van. Ez a Packers egy két lábon álló Aaron Rodgers. Viszont a tapasztalat ott van a Packers oldalán. Matty Ice elképzelhető, hogy nem fogja pszichésen bírni a nyomást. Kérdés még, hogy az egészségesnek nem mondható WR trió közül, ki, hogyan és milyen szinten fog teljesíteni. Nelson és Adams is játszik. Előbbi kérdéses mennyire fog bordára kapni, én egy kicsit féltem az egészségét, de ez már a konferenciadöntő játszani kell, nincs mese. Cobb és Cook lesznek elsődleges célpontjai Rodgersnek. Illetve Montgomery-re is több szerep hárulhat a futójátékban.

A védelemnek pedig elit szinten kell működni és a secondary idén közel sem teljesít úgy. HaHa #myniggah Clinton-DIx és Hyde-on kívül szinte nulla. Nem egy jó jel pont egy atlantai támadósor ellen. A pass rushnak nyomás alatt kell tartani Matt Ryant és akkor hibákra kényszeríthetik. Ez sikerülhet a green bay-i védőfalnak. Múlt héten Guntert állították Dez Bryantre, akinek nem sikerült megállítania az elkapót. Most Julio Jones-al néz farkasszemet. Egyszerűen nem elég Julio Jonest megállítani ott van még Sanu és Gabriel is. Ok. A futóvédekezéssel nincs baj. De láthattunk mit csinált a Falcons támadósora az elit Seahawks védelemmel.

X-faktor: Micah Hyde, DB

Miért nyer a Falcons?

Mert Matt Ryan is hasonló formában van, mint Aaron Rodgers.

Mert egészségesebbek a Packersnél. Az offenseben nincs hiányzó. A támadófal nagyon jól teljesít és egész évben ők az egyetlen alakulat, akik mind a 17 meccsükön ugyanabban a felállásban játszottak és egy o-falnál a konzisztencia az egyik kulcs.

Mert Matt Ryannek több atomfegyvere van, mint az USA-nak, Oroszországnak és Észak-Koreának együtt. A gyengécske Packers secondaryt szétszedheti. Jones, Sanu, Gabriel, Freeman, Coleman. Biztonságnak ott van még Hooper és Toilolo. Összesen 13 embernek passzolt TD-t Ryan, ami a legtöbb a ligában. Ez a támadósor tényleg egy hétfejű sárkány.

Mert Julio Jones is on fire.

Mert a védelem az utóbbi időben jobban teljesít. Aaron Rodgers pedig a Dan Quinn vezette védelem ellen sosem nyert. Mit kell tennie a védelemnek az említett irányító ellen? Tartsd zsebben Áron fiút. Egyszerűbb mondani, mint megcsinálni. Valószínű az endek „contain”-t fognak védekezni, vagyis gyengébben támadják majd a szélen Rodgerst, így nehezebben tud kifele mozogni és remélik, hogy középről jön majd a nyomás, valamint lesz egy „spy”, aki árnyékként követi majd az irányító mozgását. Ez Vic Beasley lesz valószínűleg, a Seahawks ellen is ő volt hasonló szerepben. Az elkapóknak pedig nem szabad levegőt engedniük és a line of scrimmage-en le kell ütközni őket, főleg Nelsont borda környékén. Ez kegyetlenül hangzik, de szabályos.

Mert Kyle Shannahan egy zseni.

Mert hazai pályán játszanak. Ne feledjük el ennek jelentőségét sem. Ez lesz az utolsó meccs Georgia Dome-ban. Jövőre átköltözik az újonnan megnyíló Mercedes-Benz Stadiumba a Falcons. A hangzavar hatalmas lesz, mikor a Green Bay támad.

X-faktor: Keanu Neal, SS

Prediction: Green Bay Packers – Atlanta Falcons 35 - 31

Egyszerűen nem merek Aaron Rodgers ellen fogadni, még akkor sem, ha az atlantai csapatot egészségesebbnek és egy kicsit komplettebbnek tartom, illetve a fogadóirodák is 4,5 pontos favoritnak tartják. Utolsó támadáson fog múlni, illetve azon ki csinál több turnovert. Akár már egy labdaeladás is végzetes lehet. A special teams munkájára is érdemes lehet figyelni, múlt héten az Atlantának ez nem ment olyan jól.

Pittsburgh Steelers @ New England Patriots Hétfő 00:40

Sokan egy fölényes Patriots győzelemre számítanak. Ám a Pittsburgh zsinórban 9-et nyert. Egy meccsel többet, mint a Packers. Bell jelenleg a legjobb futó a ligában, 146 yardot átlagol az utóbbi 8 meccsén. Antonio Brown Julio Jones szintjén játszik. Az irányítójuk pedig Ben Roethlisberger, aki a jobbak közé tartozik. A legveszélyesebb trió a ligában. Mégis a New Englandnek áll a meccs.

A Patriots a legjobb csapat a ligában, de ha valaki képes lehet megfogni őket az a Steelers. Futójátékukkal lent tarthatják Bradyt és talán ez a legjobb védelem ellene. Főleg, mivel a pennsylvaniai csapat az utóbbi években nem a védelméről híres. Big Ben jobb, mint az összes többi irányító, akivel a New England találkozott idén. Messze ez a legjobb támadósor, amit meg kellett állítaniuk. Ugyan találkoztak már idén, de akkor Roethlisberger sérülés miatt nem játszott. Az offense fal azóta összeállt, a futójáték működik, passzolni is tudnak az acélosok. Bellnek 100 yard fölé kell kerülnie ismét, hogy legyen valami remény. Az elkapóknak meg kell verniük a defensive backeket. Bell jelenlétével ez sikerülhet, hiszen gyakran kell majd 7-8 emberes box ellen futnia, mert a Steelers is gyakran használ 6 falembert futásblokkoláshoz. Ilyenkor a szélen egy az egyben maradnak az elkapók és ezt kell kihasználnia az elkapóknak és Big Bennek. A Steelersnek nem lesz elég csak field goalokig jutni. Big Bennek szerintem egy 250+ yard és 2TD meccset kell hoznia, hogy szoros legyen. Fel kell pakolni annyi pontot, amennyit csak tudnak, mert a Pats nem ismer kegyelmet.

A védelem sem fogja tudni teljes mértékben megállítani az ellenfél támadósorát. James Harrisonéknak szét kell ütni Bradyt. Ez az egyetlen, amivel megfoghatják. Tavaly a Denver Broncos is így tudta megverni. Nem szabad engedni, hogy Blount fusson. Shazier vezetésével a linebacker sor képes lehet rá. A Kansas City összetett támadósorát is meg tudták fékezni, csak most nem Alex Smith lesz az irányító.

És Tom Brady nem játszik kétszer egymás után rosszul. Múlt héten döcögött a támadósor a Houston ellen. Otthon ezt nem fogja még egyszer megcsinálni. Olaj a tűzre volt Brown videója. 9-2 a Steelers ellen Brady. A védelem is jól muzsikál, még akkor is, ha gyengébb csapatok ellen kellett idén pályára lépniük. Nem kell nagyon magyarázni, hogy a Patriots miért nyerhet. Ráadásul otthon játszanak. Palaptine pedig jobb edző, mint Séf bácsi.

Steelers X-faktor: Pass Rush

Patriots X-faktor: Dion Lewis, RB

Prediction: Pittsburgh Steelers – New England Patriots 24 – 31

Bármennyire szeretném látni, hogy a New England kikap, nem fognak. De ha valaki képes lehet megfogni őket az a Steelers, de ehhez szinte mindenhol 110%-ot kell nyújtaniuk. Sajnos a Patriots drukkerek ismét örülhetnek és az orrod alá dörgölhetik, hogy miért ők a legjobbak és hogy miért jobbak mindenkinél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4x15.blog.hu/api/trackback/id/tr1912145581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása