2017. január 23. 15:18 - szbala28

Gyilkosság a konferenciadöntőkön 18+

Mindkét meccs egy-egy mészárlás forgatókönyve is lehetett volna. Vagy egy kőkemény 18+-os filmnek. Csoda, hogy a Sport Tv nem rakta ki a 18-as karikát. Nem sima meccsekre számítottunk, de ez az idei playoff ilyen. Eddig egy meccs volt nagyon izgalmas, a többi a felejthető kategóriába tartozik. A legnagyobb meccs még megmentheti még azért megmentheti a rájátszást.

Green Bay Packers @ Atlanta Falcons 21 – 44

Az első felvonása a vérfürdőnek. Az Atlantának minden, a Packersnek semmi nem jött össze. Ami az atlantai térfélre pattanhatott az oda is pattant. A sólymok lereszelték az ementálinál is lyukasabb sajtot. Egy-két droppot és két visszaszerzett fumble-t tekintve beledöngölte a Falcons a Green Bayt a pályába. Volt elejtett sima interception is a Packers védői részéről. Mire Rodgers felnézett az eredményjelzőre már 31-0 volt az állás. Tette mindezt különösebb erőlködés nélkül az Atlanta. Futójátékkal nem is nagyon operáltak, bőven elég volt a passz. Matt Ryan NFC döntő rekordot állított fel 392 yard 4 TD. MVP. Julio Jones 9 elkapás 180 yard 2 TD. Mintha nem is lett volna rajta ember. Vagyis volt egy Gunter, aki 158 yardot és 2 TD-t engedett. De más elkapón sem nagyon védekeztek. Olyanról, hogy pass rush nem is hallottak a Green Bayben. Ez a védelem borzalmas.

Ez történik, amikor nem megy Rodgersnek, illetve az elkapói még a legegyszerűbb labdákat sem képesek elkapni. Körülbelül 6 labdát ejtettek el a Packers védői. Crosby az előző meccs egyik hőse az első drive végén kihagyott egy field goalt. A második driveban R.I.P.kowsky a red zoneban elejtette a labdát a Falcons szerezte vissza az 1 yardoson/endzone-on belül. Vitatott eset, de szerintem, amikor tisztán birtokolta a labdát már bent volt az endzoneban, így touchback. Mire harmadjára a Green Bay támadhatott már 17-0-ás hátrányban voltak. Nehéz olyan teher alatt támadni, hogy a védelmed képtelen megállítani az ellenfeled. Rodgers egyedül ennyire képes. A Falcons secondaryje jól működött, a pass rush hozta a kötelező szintet.

Persze lehet mondani, hogy minden második playben megsérült valaki a Green Bayben és az elkapók többségében több fájdalomcsillapító volt, mint vörösvérsejt. Ez azonban a lényegen nem változtat, hogy a Green Bay jelenleg addig jó, ameddig Rodgers elit szinten játszik, nem fog ki egy átlagos napot és a társai kisegítik. Ez tegnap egy ilyen csúfos vereségre volt jó.

Pittsburgh Steelers @ New England Patriots 17 – 36

A vérfürdő második felvonása, nagyjából ugyanazt a játékképet hozta, mint az első. A hazai csapat rektelt, bár nem olyan látványosan, mint az Atlanta, de végig kézben tartották a mérkőzést. Brady és Chris „Whogan” szétszedték a Steelers secondaryt. Brady egyéni rekordot állított fel passzolt yardokban. Hogan pontosan ugyanazt a számot rakta fel, mint Julio Jones. Illuminati confirmed. Edelman is felpakolta a maga 100 yardját és elkapott touchdownját. A támadókat nem lehetett megállítani. Rengeteg elhibázott szerelést mutattak be a Steelers védői. Ellenben a túloldalon a védelem megállította az offense-t. A három B-ét teljes mértékben leszedték a pályáról. Szó szerint, hiszen Bell megsérült az első negyedben és nem is tért vissza. Két labdát loptak el a Pittsburghtől.

Big Ben gyenge volt. Nem nyújtott semmi extrát, ami a New England ellen kellene. Tavalyi formáját meg sem közelíti. Brown sem ficánkolt, 7 elkapás 77 yard. Több kulcsfontosságú szituációban se tudtak érdemlegeset hozzátenni a mérkőzéshez. Bell hiányában Williams ugyan jól teljesített, de a Patriots nagyon jól felkészült ellenük. Belichick egyszerűen megint túljárt Tomlin eszén. A védők remekül játszottak a türelmes futó stílus ellen, nem robbantak be egyből a lyukakba megvárták, míg eldönti, merre fut Bell/Williams és úgy egyből szereltek.

Győzelmükkel a Patriots bejutott 9. Super Bowljukba, Brady és Belichick pedig a hetedikbe. Az Atlanta Falcons lesz az ellenfél a legtöbb pontot feltevő alakulat a legkevesebbet engedő alakulat ellen. Kíváncsian várjuk.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4x15.blog.hu/api/trackback/id/tr8612148167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása