2017. január 14. 18:29 - szbala28

Divisional Round - Szombat esti foci láz

32 csapatból már 24-nek elkezdődött a pihenő. Maradt a legjobb 8. 4 meccs. 2 nap. Kell ennél több egy átlagos és hardcore NFL fannak?! A Divisional Round idén is hatalmas izgalmakat tartogat, ahhoz hogy szombat és vasárnap este a képernyőre szegezzük szemeinket, fülünkben (és a szomszédjainkéban is) visszhangozzon Faragó Ricsi „TOUCHDOOOWN” kiáltásai. Ezt ki-ki örömujjongása és asztalpüfölése követi. Majd hétfőn kótyagosan, kávéval feltankolva induljunk munkába, suliba, egyetemre, IKEA-ba egy új asztalért, székért stb...

A Wild-Card kör hagyott némi hiányérzetet maga mögött. Hasonlított az új magyar narancsra. Kicsit egyoldalú, kicsit unalmas, de legalább playoff focit láttunk. Reményünk talán nem alaptalan, hogy ebben a körben az izgalmasnak kikiáltott párharcok valóban azok is lesznek. Mind a 4 mérkőzés visszavágója lesz egy-egy alapszakasz meccsnek. E 4 ütközetből 3 egy igazi háromesélyes találkozó lesz a negyediken pedig a meglepetés sokaknak, annál nagyobb örömet okozhat.

Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons Szombat 22:35

„Battle of the Birds”

Forrás: instagram.com/nfl

A madarak csatája. Matt Ryan vs. Russel Wilson. Julio Jones vs. Richard Sherman. Hatalmas párharcok várhatóak, főként az Atlanta támadósor és Seattle-i védelem között. Melyikük diadalmaskodik? Alapszakaszbeli meccsüket Seattle-ben játszották, akkor a hazaiak örülhettek egy szoros 26-24 győzelem után. Most sem számíthatunk egy TD-vel nagyobb különbségű győzelemre.

Az atlantai támadók megállíthatatlanok. Az elsőként rangsorolt támadósor. A 2. legtöbb yardot tették meg idén, a legtöbb pontot raktak fel a táblára, 71-el többet, mint a második Saints. Julio Jones egy állat pont. Szinte levédekezhetetlen, valahogy úgy is megver. Ha mégis sikerülhet valakinek lelassítani, akkor ezek Shermanék lehetnek. Az előző meccsen Matt Ryan 335 passzolt yardjából 139-et szerzett és egy TD-t. Ugyanakkor a rettegett Seahawks védelemnek nem csak rá kell figyelni. Az év utolsó felében pedig a harmadéves Taylor Gabriel is rakéta üzemmódba kapcsolt. Julio Jones mellett ő is szállíthat nagy játékokat. Nem lenne meglepő, ha egy-egy futással is hozzátenne yardokat. Tehát a Falconsnak van egy idén MVP címért küzdő irányítója talán az NFL legjobb elkapója és másik kettő, akik bármikor villanhatnak. Mellesleg KJ Wright, a Seahawks linebackere szerint a legjobb running back duója is az Atlantába játszik. A számok nem hazudnak. Freeman 1079 yardot szállított földön 11 TD mellett 4,8 yardot átlagolva. Nem rossz. Emellé elkapások terén is hozzátette a magáét. 54 labdát kapott el 462 yardért. A második számú Coleman feleannyi yardot futott, de szerzett 8 TD-t. A fal pedig a 6. legjobb számokat hozta össze. Ez így már szinte nem fair. Have fun stopping that. Ám, ha valakinek sikerülhet az a Seahawks defense, akik a harmadik legjobb védelemmel rendelkeznek.

Az évek óta liga elit védelem ugyanakkor egy nagy hiányzóval rendelkezik, aki ott volt az alapszakaszbeli meccsükön. Earl Thomas hiányát érezni fogják. Ugyanakkor 42 sacket szerző védelem nyomás alatt fogja tartani Matty „Ice”-t, így hibákba kényszerítheti és felolvaszthatja őt. A Legion of Boom is azért nem véletlen hírhedt. Előző héten láthattuk, hogy Matthew Staffordot és elkapóit is megfogta 26-6-os győzelmük során. Ha front seven nyomást tud gyakorolni az irányítóra, még pedig ez a D-Line képes rá a secondarynek is könnyebb dolga van. Meccsenként átlagosan 318 yardot engednek és csak 221 yardot passzból. Tehát a Matt Ryan és Julio Jones vezette támadósornak egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Mi több nyomás van rajtuk, hiszen a védelmük korántsem olyan, mint a Seahawks-é, így muszáj pontokat szerezniük.

Az atlantai védelem nem nevezhető jónak. Sőt! Egy lapon sem említhető a Seattle-ével. A Falcons engedte a legtöbb pontot az alapszakasz során és az ötödik legtöbb yardot. Ugyanakkor Vic Beasly Jr. a legtöbb sacket jegyezte az alapszakaszban és a Seahawksnak a támadófal a leggyengébb pontja, nehéz lesz Wilsonnak talpon maradni, bár a mozgékony irányító könnyen elnyújthatja a playeket, azzal hogy kimozog a zsebből, így több időt adhat a Jimmy Grahaméknek, hogy elszakadjanak a nem éppen acélos őrizetből. A Seattlenek idén az eddigiektől eltérően a passzjáték volt az erősebb oldala támadó fronton, nem is váratlanul Marshawn Lynch visszavonulása után. A Falcons védelemnek pedig pont ez a gyenge pontja. A secondary. Doug Baldwinéknak nagy napjuk lehet. A futójáték múlt héten Thomas Rawlsnak köszönhetően működött, így ha az is hasonlóan muzsikál, mint a Detroit ellen könnyen lehet, hogy az atlantai támadósornak erősen kapaszkodnia kell.

Egy nagyon szoros, érdekes meccset várok, fordulatokkal. Könnyen lehet, hogy a playoff tapasztalat dönthet a meccsen. A Falconsnak ez lesz 2012 óta az első rájátszás meccsük. Ugyanakkor a hazai pályán játszó atlantaiak győzelmét várom egy utolsó drive-ig kiélezett mérkőzésen.

Prediction: Seattle Seahawks – Atlanta Falcons 23 – 27

Houston Texans @ New England Patriots Vasárnap 02:15

 „The Empire Strikes Again”

 Forrás: instagram.com/nfl

A legsimábbnak ígérkező meccs a 4 közül. A New England Patriots a birodalom. Belichick Palpatine, tanítványa Tom „Darth Vader” Brady. Vajon az ifjú Brock Osweilert átjárja az erő és felrobbantja a Halálcsillagot? Nem. Vagy akkor olyan hatalmas a midiklorián szintje, amit senki nem látott, Anakinénál is nagyobb. Foxboroughba nem győzni járnak a csapatok. Tervezője nem hagyott egy hő kivezető nyílást a főreaktor felett.

Alapszakasz meccsükön simán 27-0-ra nyert a Patriots. Tette mindezt a harmadik számú irányítóval, mivel Vader eltiltását töltötte. Ennyire jók. A lázadók egyetlen esélye, ha az amúgy is erős védelmük (ők engedték a legkevesebb yardot az ellenfeleknek) Jadeveon Clowney vezetésével megállítja a támadógépezetet és Brock Osweiler pedig átváltozik Eli Manningé. A védelemnek nehéz dolga lesz, mivel Brady remekül olvassa a védelmeket és nagyon gyorsan engedi el a labdát. LaGarrette Blount pedig AT-AT lépegető módján vág át a pályán. 18 futott TD-jével ő érte el a legtöbb hatpontost idén. Talán az a legnagyobb esélyük, ha megfogják a futó játékot és Brady kezébe adják a labdát. Ez nem hangzik túl jól, de ha működik a futójáték a Patriotsnál, akkor még simábban elintézi a Texanst. Nem elég megállítani a Patriotsot, a támadósornak is hozzá kell tennie a magáét.

A Texans offense pedig nem éppen nevezhető acélosnak. Brock Osweiler nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Amikor a 72 milliós kezdő irányítódat gyenge teljesítmény miatt leülteted, akkor ott gond van. Csak azért kezd, mert Tom Savage megsérült. A Patriots védelme igencsak jól muzsikál idén. Ők engedik a legkevesebb pontot meccsenként 15-öt. Nem jó kilátások az amúgy is gyengécske támadóknak. Osweilertől egy hatalmas feltámadásra van szükség és Lamar Millertől pedig egy 100+ yardos meccsre. A futójáték lehet a legjobb fegyvere a Texansnak Brady ellen. Mert ugye ha nincs a pályán nem is tud pontot szerezni és a védelem sem fárad el. A kilátások nem túl jók.

Szerintem az alapszakaszhoz hasonló egyoldalú meccs lesz, és a birodalom legyőzi a lázadókat. Osweiler nem fog Luke Skywalker szintre emelkedni és az erő sem fogja átjárni. Tehát a Super Bowlba ismét Foxborough-n keresztül vezet az út.

Prediction: Houston Texans – New England Patriots 10 – 31

Napi bold Prediction: Nyer a Houston!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4x15.blog.hu/api/trackback/id/tr5312125849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása