2017. január 16. 20:56 - szbala28

Divisonal Sunday

A Divisional Round vasárnapja tartogatta az izgalmasabb meccseket. Köztük volt az idei év eddigi legjobb találkozója is. Mindkét mérkőzésen az idegenbeli csapat diadalmaskodott, tehát 6 meccset kellett várni az első nem hazai sikerre az idei rájátszásban. 

Green Bay Packers @ Dallas Cowboys 34 - 31

A szezon legjobb meccse?

Több mint valószínű. Valami hasonlóra számíthattunk. Egész héten ment a hype. Mire lesz képes a dallasi rookie páros első playoff meccsükön? Meg lehet-e állítani a Rodgers vezette támadósort?  Mennyire fogja ugyanez az egység Jordy Nelson hiányát érezni? És még sorolhatnám.

Vasárnap magyar idő szerint 22:40. Mason Crosby elvégzi a kirúgást. Az első három negyed után azt gondolhattuk, hogy megint egy Wild-Card körös meccset látunk. A Cowboys megszerezte az első drive után a vezetést egy field goallal. Utána Rodgers és a Green Bay Packers kezébe vette az irányítást és megállíthatatlan volt. Nem csak az első drive alatt. Folytatta lehengerlő formáját. MVP? A „Run the table” nyilatkozata óta élete formáját nyújtja. Három támadás 3 TD. Ilyen egyszerű ez a foci. Legalább is annak tűnik, ha Rodgers játékát nézzük. Folyamatosan életben tartja a játékokat, kimozog a zsebből, gyakran 8 másodperc után szabadul meg csak a labdától. Ehhez kell a támadófal kimagasló teljesítménye, de Rodgers atletikussága is. Miközben halmozta a Packers a pontjait, a Cowboys támadásai döcögtek. Első Packers TD után a texasi alakulat eljutott második drive-jukban is field goal távolságig, azonban egy buta szabálytalanság miatt megint megakadt a támadás, de ezúttal pontig sem jutottak. Első touchdownjukat még épp időben, az első félidő végének közeledtével szerezték. Bármennyire meglepő, ez volt Dez Bryant első TD elkapása a rájátszásban. Utána egyből, a mérkőzés során először sikerült megállítaniuk a green bay-i gépezetet. Egy field goallal 8 pontra csökkentette a Cowboys a hátrányát. A remény tovább élt, de azért Romot egyre többször mutatta a kamera.

A harmadik negyed első támadásából természetesen 7 pontot szerzett a Packers. A dallasi rookie páros is éledezett. A rettegett futójáték elkezdett működni Elliott falta a yardokat és a passzok is jöttek Prescottól. Kivéve egyet. Green Bay 19 yardosánál Prescott Beasley irányába dobott egy screent, de Hyde kiválóan olvasta a játékot és elhalászta a labdát. Sokan úgy gondolták vége. A green bay-i ellentámadásból nem születtek pontok, sőt Rodgers 318 passzkísérlet után interceptiont dobott. A Cowboys a negyedik negyed elején újból pontokat szerzett. Megint 8 pont a különbség. Sikerül a lehetetlen, visszakapták a labdát bekapott pontok nélkül. A rendes játékidő végéig 9:14 van hátra. 4:08 az állás egyenlő 28-28. Bryant második TD elkapásával és Prescott sikeres 2 pontos kísérletével kiegyenlít a Cowboys. Ki gondolta volna ezt Prescott eladott labdája után?

De az NFL-ben 4 perc rengeteg idő. Bőven elegendő Rodgersék számára, hogy végig szántsák a pályát és megnyerjék a meccset. Két és fél perces drive-ot követően egy 56 yardos (!) field goallal 3 ponttal vezetnek. 1:33. Még mindig sok a fociban. Prescott jó átadásai révén eljutottak a 33 yardosig, ahol azonban egy 3rd&3-at nem tudtak megcsinálni. Jön Bailey és megint berúg egy 50 yardos mezőnygólt. A meccs előtt egymás után 3 ilyet kihagyott most kettőt berúgott. Egyenlő, 31-31. 0:35. Egy jó passzt követően Rodgerst hátulról sackelik a saját 32-esükön. Csoda, hogy nem ejtette ki a labdát akkorát kapott. Egy időkérés és incomplete passz után 3rd&20. 0:12. Már mindenki a hosszabbításra gondol. Kivéve a Green Bay Packerst. Rodgers bemegy a huddle-be elmondja, ki merre fusson, mint a játszótéren a gyerekek, nem egy rendes playcallal (tudtuk meg Cobbtól a meccs végén). Rodgers megint kimozog a zsebből, ahogy szokta, majd Cooknak passzol egy 36 yardosat, aki csodával határos módon bent tartotta mindkét lábát, így field goal távolságba kerültek. 0:03. Crosby a jegelés (dallasi időkérés) ellenére is berúgja az 51 yardos, győzelmet érő mezőnygólt. 34-31. Továbbjutott a Packers és Atlantában küzdhet a Super Bowlba jutásért.

A Packerst és főként Aaron Rodgerst nem lehet megállítani. A legjobb irányító jelenleg a ligában és a Packers nélküle nem lenne még rájátszásban sem. A két Cowboys rookie jól teljesített első playoff meccsükön. A negyedik negyedben Prescottal az élen megtáltosodott a dallasi támadósor, de a Green Bay ellen kevés az egy- másfél negyednyi jó játék. Ugyanakkor ez már Prescott csapata. Összességében megérdemelten jutott tovább a konzisztensebb teljesítményt nyújtó Green Bay.

Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs 18 – 16

„The Killer Bee-s”

Big Ben, Brown, Bell. A Steelers gyilkos hármasa. Hozzájuk csatlakozott negyediknek az éjjel Chris Boswell, a Pittsburgh rúgója, aki 6 mezőnygólt értékesített és ezzel playoff rekordot döntött.

Bell a hátára vette a csapatot és 30 futásból 170 yardot tett meg. Ez a Steelers támadófal jól működik és mögötte ő is csak úgy falja a yardokat. Türelmesen fut. Átveszi a labdát, elolvassa a Sports Illustrated róla szóló cikkeit, néha felnéz a betűkből, jönnek-e már rá a védők. Nem. Vissza a lapok közé. Mikor újra felnéz, látja, hogy megnyílik egy lyuk és azon bevág, majd fut átlagosan 5-6 yardot. Körülbelül így lehet leírni futójátékát. A Steelers másik yard gyárosa Brown. Ő is 100 yard fölé jutott a meccsen. Érthetetlen, hogy őt párszor miért a passzsiettetéséről ismert Justin Houston őrizte. Egyszer egy 50 yardos passz sült ki ebből a párharcból, a végén pedig rajta kapta el a Chiefs sorsát megpecsételő first downt. Azonban hiába járt 7-szer is ellenfele redzonejában az acélos gárda csak 6 field goalra futotta tőlük. Ha a mondjuk két támadásból bejutnak a célterületre mezőnygól helyett, már nem ilyen izgalmas és kiélezett a végjáték. De nem jutottak. A Chiefs védelme hiába engedte a yardokat, ahol kell ott megállította a Steelerst. Big Ben nem teljesített különösen extrát, odadobta, ahova kell, illetve egyszer oda is, ahova nem. Ez a teljesítmény is, azonban elegendő volt a meccs megnyerésére, mert a Chiefs offense nem is létezett, két sorozatot leszámítva.

James Harrison 38 évesen is a védelem motorja. A testére 350.000 dollárt költ, hogy olyan szinten legyen, amilyenen van. Végén a sikeres Chiefs két pontos kísérleténél ellene szabálytalankodtak, amit így 10 yardról hátrébbról kellett újrapróbálni (nem is sikerült). Megállíthatatlan volt az egész meccsen. Ő szerezte a legtöbb tacklet, sietette az irányítót és le is vitte egyszer Alex Smithet a földre. Vezetésével a pittsburghi védelem kordában tartotta a kansasi támadókat. Kellett hozzá az is, hogy Kelce elveszítse néha a fejét és az elkapók folyamatosan labdákat ejtsenek el. A meccs után be is szólt a bírónak, aki befújta a teljesen egyértelmű holdingot. A Chiefsnek a futójátékában sem lehetett bízni, csupán 61 yardot tettek meg a földön. Alex Smith pedig a tipikus game manager QB és nem nyújtott extrát, de az elkapói sem segítették ki. Az összesen 227 megtett yard kevés egy playoff meccsen, még akkor is, ha a védelmed csupán 0 TD-t és 18 pontot engedélyez. Tyreek Hillt se tudták úgy használni, ahogy az elmúlt időben. Neki is egy csendes napja volt.

A Pittsburgh továbbmenetelt a vártnál gyengébben játszó Kansas City ellen és felkészülhet Foxborough bevételére, ahol a „seggfej” New England Patriots ellen játszhatnak. Antonio Brown ugyanis felrakott egy videót a meccs utáni öltözői beszédről, ahol Tomlin ezzel a jelzővel illette Bradyéket.

A hétvége többi eredménye:

Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons 20 – 36

Houston Texans @ New England Patriots 16 – 34

NFC Championship

Green Bay Packers @ Atlanta Falcons Január 22. Vasárnap 21:05

AFC Championship

Pittsburgh Steelers @ New England Patriots Január 23. Hétfő 00:40

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://4x15.blog.hu/api/trackback/id/tr9612131087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása